Enkel klänning nr 1

I mellandagarna var jag och handlade tyg för att jag ville ha en grön klänning. Nu har jag nästan sytt den klart!

Jag började med att använda superbilligt ikea lakan för att se hur mönstret betedde sig. Sedan klippte jag ut alla 8 bitar + 2 armar på 145x150cm med dubbelvikt tyg. Visst det är inte super mycket vidd i klänningen men jag tycker inte att det behöver vara så mycket mer än det är i denna för den ska vara enkel.

Såhär såg det ut när jag testade klänningen då jag sytt ihop alla 8 delar. Jag testade den under hela processen. 

När man inte har börjat dricka sitt morgonkaffe än så ska man inte sy, detta blev resultaten av det misstaget. Armen är påsydd utåin…  

Jag hade bestämt mig för att jag verkligen vill ha denna klänning figursydd och valde därför att ha snörning i båda sidorna. Detta är hur öppningen ser ut.

Det jag har kvar på klänningen är att göra hål i sidorna och snöra dem samt att fixa ärmarna. Jag tror att jag ska sätta snörning i ärmarna också, från armbågen till slutet så att jag kan öppna den ifall det blir varmt.

Här kommer ett par bilder med mitt nya bälte till 🙂

Super kul att pyssla med detta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *