Byte av tyg och mera tyg

Blev sugen på att göra en mantel och inspekterade tyget jag köpte till ett bra pris innan jul.

Dock kändes det för grovt och lite konstigt att det var vävt så där på baksidan. Lite märkligt med att framsidan var svart/grå melerad medan baksidan var grå vävd.

Bestämde mig för att ta med mig tyget och gå tillbaka till Ohlssons tyger och se om jag kunde byta det till något roligare manteltyg.

Jag minns att de tidigare hade Korps tunna vadmal som skulle kunna bli perfekt. Jag vet att jag vill ha en mörkare mantel, gärna mörkgrå eller mörkare grå/grön. Väl där hittade jag ett mörkt grå/svart tunn vadmal, det fanns inget grå/grönt 🙁

Se vilken skillnad det är på tygerna, detta är gjort av återvunnen ull och helt super mysig i strukturen! Jag slog till och köpte det som fanns kvar på rullen, 470 cm. Kommer att räcka åt en mantel och struthätta, perfekt!

Kikade även runt och var super sugen på att börja göra en ny klänning som jag funderat på ett tag. Den kommer att vara en hel överklänning fast i linnetyg för varma dagar då det blir för varmt att ha lager på lager. Jag vet att jag vill ha en grön, en skogsgrön klänning och fann ett linnetyg som har en helt fantastisk grön färg.

Det är väldigt svårt att visa exakt vilken färgton tyget har. Här har jag även tvättat tyget i 60 grader. Så ja, jag slog till och köpte 600 cm av detta tyg, då jag vill göra en figursydd klänning i 8 våder :O men mer om det sedan,

stay tuned!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *