Fyndat tyg till Mantel

Idag var jag på tygaffären och skulle bara köpa lite mer tråd till underklänningen då rullen på 200 m nästan var slut.

Dock tänkte jag att det kunde vara bra att kolla hur de olika ulltygerna såg ut och kändes, tänk om de hade ett tunt ulltyg. När jag sedan går omkring bland stuvbitar står det ullblandningar kilopris så jag bestämde mig rätt snabbt för att kika lite där. Jag fann flera olika ulltyger i olika kulörer men det var ett stort stycke svart/grå melerat tyg som var rätt grovt.

   

Jag kunde inte låta den här chansen gå förbi så jag köpte tyget. Mätte upp det till 375 x 150 cm och priset blev 400 kr istället för över 900 kr! Vilket kap! Har även öppetköp på det ifall jag känner att det blir fel. Köpte även 1000 m med ny tråd så jag har hemma då nästa klänning kommer sys!

Jag tror att detta tyg kommer att bli perfekt som mantel då det känns lite mer ruff och grov, tänker mig en resemantel typ. Känner mig dock lite kluven vilken sorts mantel jag ska göra och om den ska ha huva eller inte. Jag tänker även göra en struthätta och då kommer den ha huva och då behöver ju inte manteln huva ifall man har struthättan på sig också… svåra val!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *